Itävalta

Viinimatka Itävaltaan 5-8.10.2023

Lähde tutustumaan vehreän Itävallan loistokkaisiin viinitiloihin sekä nauttimaan taivaallisesta ruoasta ja henkeäsalpaavista maisemista. Itävalta on tunnettu erittäin hyvän viinintuottaja maana ja sen viinit valtaavat maailmaa kahdella valtilla: Grüner Veltliner –rypäleellä ja luonnonmukaisuudella. Itävallan viininviljelyalueet sijaitsevat pääasiassa maan itäosissa, Tonavan ja sen sivujokien varrella. Terroir on Tonavan laaksossa silmin nähtävissä ja sormin koeteltavissa.

Viinitarhat kiipeävät jokilaakson rinteitä korkealle vuorenrinteelle, kun alhaalla laaksossa köynnökset imevät voimansa joen kuljettamasta maasta. Matkalla tutustutaan Burgenlandin ja Kamptalin viinituotantoon useilla viinitiloilla.

Matkaohjelma

PÄIVÄ 1. TORSTAI

Finnairin aamulento Helsingistä Wieniin. (9:25-10:50) Lentokentältä kuljetus Langenloisiin.
Lounas tunnelmallisessa Donau ravintolassa Tonava joen rannalla.

Lounaan jälkeen matka jatkuu Langenloisiin ja tutustumme Steiningerin viineihin sekä Loisiumin interaktiiviseen viinimuseoon.  Tarhasektien edelläkävijä Karl Steininger tekee raikkaita, aromikkaita ja itävaltalaisen perinteen mukaisesti rypäleen ominaisuuksia kunnioittavia sektejä Loisiumin yhteydessä olevassa kellarissaan. Steiningerin kanssa pääsemme myös matkalle Loisiumin maanalaiseen viiniluolaan, jossa 900-vuotta vanha viinikellari sekä nykyaikainen viinimyymälä yhdistävät uudenlaisella tavalla viinien maailmaa ja niiden tuotantoa. Museokierroksen jälkeen nautimme lasit viiniä viinimyymälässä kierrellen.

Majoitus upeaan Loisium Wine&Spa design viini hotelliin, joka sijaitsee viinilehtojen keskellä. Loisiumin arkkitehtuuri on Kiasmankin suunnitelleen New Yorkilaisen Steven Hollin käsialaa.

Vapaa ilta Langenloisissa. Voimme suositella ravintoloita ja tehdä myös illallisravintolaan varauksen. Esimerkkinä tunnettu Bründelmayer sijaitsee vain kävelymatkan päässä hotellilta. (Tämä ravintola on syytä varata hyvissä ajoin ennen matkaa mikäli täältä haluaa pöydän.)

PÄIVÄ 2. PERJANTAI

Aamiainen hotellilla. Tilauskuljetus Schloss Gobelsburgin luostarin viinitilalle. 1700-luvulta peräisin oleva linna ja upea viinikellari ovat kokemus vailla vertaansa. Schloss Gobelsburgin historiassa ensimmäiset maininnat viinistä ovat 1100-luvulta. Vuodesta 1740 viininteoista ja tarhoista vastasivat sisterssiläisen luostarin munkit. Willy Bründlmayer ja Michel Moosbrugger perheineen vuokrasivat linnan viinitarhat 1996. Munkkien viininvalmistusperinteen ylläpitäminen ja kehittäminen ovat nostaneet Schloss Gobelsburgin arvostusta ja suosioita.

Lounasta nautimme Tonavan rannalla modernissa Wellen Spiel– ravintolassa.

Lounaan jälkeen lähdetään kohti Wieniä ja majoitutaan moderniin Radisson Red hotellissa.

Vapaa ilta ja aikaa nauttia Wienin kaupungista.

PÄIVÄ 3. LAUANTAI

Aamiainen hotellilla. Tilauskuljetus Burgerlandin viinialueelle päivän ensimmäiselle tilavierailulle pienelle, mutta jo hyvin maineikkaalle Umathumin tilalle. Umathum tunnetaan pääasiassa punaviineistään, mutta se tuottaa myös erittäin kiehtovia valkoviinejä. Umathum Wine Estate on jatkuvasti luokiteltu yhdeksi Itävallan parhaista viinin viljelijöistä 1990-luvun alusta lähtien.

Lounasta nautitaan hyvin perinteisessä Itävaltalaisessa ravintola Johannes Zechen ravintolassa Wallernissa.

Lounaalta suuntaamme Illmitziin Kracherin tilalle. Kracher ei esittelyjä kaipaa. Alois Kracher Sr. ja alle viisikymppisenä yllättäen kuollut Alois Jr loivat tilan maailmanmaineen viineillä, joiden tasapainosta kollegat vain haaveilevat. Alois Jr:n poika Gerhard jatkaa isänsä ja isoisänsä viitoittamalla tiellä. Makeutta on valtavasti, mutta Gerhard onnistuu säilyttämään viinien hapokkuuden ja raikkauden.

Illallinen Wienissä Paul Ivicin maineekkaassa Tian Bistro ravintolassa.

PÄIVÄ 4. SUNNUNTAI

Aamiaisen jälkeen uloskirjautuminen hotellista ja lähtö tilauskuljetuksella Weingut Fuhrgassl viinitilalle Wienin kaupungin ulkopuolilla. Weingut Fuhrgassl on viehättävä ja perinteikäs viinitila, joka sijaitsee Wienin kukkuloilla. Tila on perheomisteinen ja on toiminut samalla paikalla yli 200 vuoden ajan, ja se on tunnettu korkealaatuisista viineistään ja ystävällisestä palvelusta. Tilan viinituotanto on modernia, mutta perinteisiä menetelmiä ja arvoja kunnioittaen. Viinikellari on sisustettu tyylikkäästi, ja voit maistella tilan viinejä rennossa ilmapiirissä. Weingut Fuhrgasslin ravintola on rento, tyylikäs ja moderni, ja sieltä avautuu upeat näkymät viinitarhalle.

Lounaan jälkeen vierailemme Weingut Christ viinitilalla Tonavan toisella puolella.

Vierailun jälkeen matkaamme Wienin lentokentälle, josta Finnairin suora lento Helsinkiin (19.15 – 22.35)

Matka sisältää:

  • Finnairin reittilennot Helsinki-Wien-Helsinki
  • 1 yön majoitus Loisium Wine Hotel & Spa-hotellissa Langenloiksessa sis. aamiainen
  • 2 yön majoitus Radisson Red- hotellissa Wienin keskustassa sis. aamiainen
  • Museolipun viinimuseoon
  • Matkaohjelman mukaiset viinitilavierailut maisteluineen ja retkiohjelman
  • Tilausbussi ohjelman mukaisesti
  • Ohjelman mukaiset tasokkaat ruokailut Sis. ruokajuomat; veden & viinin (lounaalla kahvi)
  • Matkanjohtajana viiniasiantuntija Tomi Naarvala
Hinta: 1.645€/hlö (2hh) tai 1.760€/hlö (1hh)

Pidätämme oikeuden pieniin ohjelmamuutoksiin.

Vastuullinen matkanjärjestäjä: Unique Travel World Oy

Varaa viinimatka!
Varaa viinimatka!