Loire

Viinimatka Loiren laaksoon 13-17.9.2023

Matka alkaa nauttimalla henkeäsalpaavista maisemista matkalla kohti Loiren laaksoa, joka tunnetaan yhtenä maailman parhaista viinialueista. Alueen kauniit maalaismaisemat ja idylliset pikkukylät ovat omiaan rentouttamaan mieltä ja herättämään matkailijassa aidon ranskalaisen tunnelman.

Loire on Ranskan suurin valkoviinien ja toiseksi suurin kuohuviinien tuotantoalue. Keskiajalla kuninkaalliset ja aateliset rakensivat upeita linnoja tälle Ranskan puutarhaksi kutsutulle alueelle lomailuun ja metsästysretkiä varten. Vuonna 2000 Loiren keskialue luokiteltiin Unescon Maailmanperintökohteeksi.

Matkalla tutustutaan viinintuotantoon ja viinien valmistukseen Anjoun, joka tunnetaan erityisesti valkoviineistään, Vouvrayn, joka on erikoistunut kuohuviinien valmistukseen, ja Saumurin alueeseen, joka on kuuluisa punaviineistään ja kuohuviineistään. Matkan varrella vieraillaan kauniissa keskiaikaisissa kylissä ja nautitaan lounaat paikallisissa
ravintoloissa.

Matka Loiren laaksoon on elämys kaikille aisteille. Se tarjoaa unohtumattoman matkan viinin, kulttuurin ja historiallisten nähtävyyksien maailmaan. 

Matkaohjelma

PÄIVÄ 1. KESKIVIIKKO

Finnairin suora lento Pariisiin 7.35-9.40

Tilauskuljetus Vouvrayn viinialueelle. Matkalla pysähdymme lounaalle Orleansin kaupunkiin l’Etagen tasokkaaseen ravintolaan. Lounaan jälkeen ajamme Marc Bredifin viinitilalle Vouvrayn kylään.

Vuonna 1980 paroni Patrick de Ladoucette otti soihdun todellisena viinin ystävänä. Hän juurrutti tälle sata vuotta vanhalle tilalle uuden elämän, säilyttäen sen korkean laadun ja perinteet. Sen maahan 1000-luvulta lähtien kaivetut troglodyyttikellarit ovat alueen kauneimpia ja suurimpia. He säilyttävät kokoelmissaan erittäin harvinaisia viinejä, joiden vuosikerrat ulottuvat vuoteen 1874.

Savi-kalkkikiven ja piipitoisen maaperän, auringonpaisteen tai viiniköynnösten iän mukaan Maison Bredif viiniyttää kolmenlaisia viinejä: Classic Vouvray, Marc Bredif Nectar, joka korjataan erittäin hyvinä vuosina, Vigne Blanche joka on valmistettu tilan nimeä kantavista rypäleistä. Lajike on talon yksityistä omaisuutta ja se tuottaa loistavaa kuivaa valkoviiniä. Maison Bredif valmistaa myös Chinonissa puna- ja roseviinejä, kuten arvostettua cuvee Chinon Reserve Privee sekä harvinaista Chinon Blanc.

Maistelun jälkeen matka jatkuu Angersin kylään jossa majoitutaan ihastuttavaan Hotel du Mailiin.

Vapaa ilta.

PÄIVÄ 2. TORSTAI

Aamiaisen jälkeen tilauskuljetus läheiselle Domaine Moncourtin tilalle. Domaine Moncourt on vuonna 1994 perustettu perhetila, jonka tavoitteena on tuottaa monipuolista ja korkealaatuista viiniä. Perinteitä kunnioittaen ne ilmentävät intohimoisesti työskentelevän isän ja pojan arvoja ja sydäntä!

Tilaan tutustumisen ja viininmaistelun jälkeen syömme lounasta läheisessä la Renaissance ravintolassa. Lounaan jälkeen tutustumme Domaine de la Tuffieren viinitilaan. Domaine de la Tuffieren nimi luonnehtii sen terroiria, jossa on tufa-alusmaa ja troglodyyttikellarit, joissa punaviinit kypsyvät tynnyreissä.

Viinimme valmistetaan perinteisellä tavalla uusien tekniikoiden tuella, jotta voimme optimoida viiniemme laadun. Osa rypäleistä on korjattu käsin. Tämä koskee Cremants de Loire -rypäleitä ja Chenin-rypäleitä, joista valmistettiin Anjou Blanc ja makeita viinejämme tai jopa väkeviä viinejä erittäin hyvinä vuosina. Viinimme ovat tuttuja erilaisissa kilpailuissa Concours General de Paris, Salon des Vins de Loire, Guide Hachette, Concours Interloire.

Maistelun jälkeen paluu hotellille. Vapaa ilta.

PÄIVÄ 3. PERJANTAI

Aamiainen hotellilla. Tilauskuljetus Angersin eteläpuolelle Domaine Mossen tilalle. Tilalla on viljelty viiniköynnöksiä luonnonmukaisesti vuodesta 1999 lähtien, viinit viiniytetään kellarissa minimaalisella interventiolla, käymiset ovat luonnollisia ja pitkäkypsytys tapahtuu tynnyreissä. Mossen perhe valmistaa pääasiassa valkoisia Chenin-viinejä, hienoja ja monimutkaisia ​​näillä kauniilla liusketerroireilla. Tilan muut rypälelajikkeet, kuten Cot, Cabernet Franc, Grolleau gris, Grolleau noir ja Gamay, täydentävät noin viidentoista viinin valikoiman.

Vierailun jälkeen tutustuminen, lounas ja viininmaistelu upeassa Chateau Brissacin linnassa.
Ranskan korkein linna Brissac, jossa on 7 kerrosta ja 204 huonetta, ansaitsee lempinimensä Loiren laakson jättiläinen.

Vapaa ilta Angersissa.

PÄIVÄ 4. LAUANTAI

Aamiainen hotellilla. Tiulauskuljetus Samurin viinialueelle jossa tutustutaan Chateau Chaintresin tilaan ja maistellaan viinejä. Vuonna 1675 Oratorien-munkit istuttivat ensimmäiset viiniköynnökset Château de Chaintresin maahan. He valitsivat tämän terroirin alueen kaikkien joukosta: sen rikkauden ja laadun vuoksi. Haluaessaan suojella viinitarhaansa ja parantaa tämän terroirin mikroilmastoa he rakensivat alueella ainutlaatuisen clos-muurin (muuri ympärille kartanon).

Vuodesta 1938 lähtien de Tignyn perhe on jatkanut perinnettä kehittämällä jalostettuja viinejä. Elisabeth de Tigny Mourot, toimitusjohtaja, yhdistää perinteet ja nykyajan tarjotakseen laadukkaita viinejä. Olemme yksi ensimmäisistä integroidussa maataloudessa sertifioiduista nimikkeistä. Ympäristönsuojelun parantamiseksi 40–80-vuotiaat viiniköynnökset muunnetaan luomuviljelyyn. Viinimme ovat luomusertifioituja Ecocert France Labelin vuoden 2013
vuosikerroista alkaen ja sertifioitu biodynamiikka vuodesta 2020 vintage, Ecocert France.

Tilavierailun jälkeen lounas paikallisessa Pot de Lapin ravintolassa.

Päätösillallinen Reste au 51 ravintolassa.

PÄIVÄ 5. SUNNUNTAI

Aamiainen ja uloskirjautuminen hotellilta. Tilauskuljetus pienelle Bourgueilin viinialueelle. Tilavierailu ja viininmaistelu Chateau Miniere viinitilalla. Chateau de Minieren alkuperä juontaa juurensa 1400-luvulle. Se alkoi linnoitettuna tilana. Myöhemmin siitä tuli kartano, ennen kuin siitä tuli Chateau 1500-luvulla. Chateau laajennettiin, kun eversti du Soulier liittyi Espinayn perheeseen. Tämä perhe omisti myös Chateau d Ussen, joka ei ole kaukana Loiren toisella puolella. Ranskalainen kirjailija Charles Perrault sai inspiraationsa Chateausta ja piti sitä mielessään kirjoittaessaan prinsessa ruususta.

Lounas tunnelmallisessa Le Moullin Bleau ravintolassa.

Lounaan jälkeen matka jatkuu lentokentälle josta suora Finnairin lento Helsinkiin 19.00-22.55

Hinta: 1.695 eur/hlö 2hh tai 1.895 eur/hlö/1hh

Matka sisältää:

  • Finnairin suorat lennot: Helsinki – Pariisi – Helsinki
  • 4 yön majoituksen Hotel du Mail sis. aamupalan
  • Matkaohjelman mukaiset viinitilavierailut ja tasokkaat viinitastingit
  • Tilauskuljetukset ohjelman mukaisesti
  • Ohjelman mukaiset tasokkaat 3 ruokalajin ruokailut viineineen
  • Matkanjohtajana Tomi Naarvala viiniasiantuntijana mukana

Pidätämme oikeuden pieniin ohjelmamuutoksiin.

Vastuullinen matkanjärjestäjä: Unique Wine Tours

Varaa viinimatka!
Chateau Brissac
Chateau Brissac, jossa nautimme perjantain lounaan.
Varaa viinimatka!