Portugal

Viinimatka Portugali, Porto ja Douron laakso 27.9-1.10.2023

Lähde ainutlaatuiselle viinimatkalle Pohjois-Portugaliin.

Matkaamme Douron jokilaakson jylhissä maisemissa tutustuen jo keskiajalta alkaneeseen viininviljelykseen. Huippukauniit postikorttimaisemat ihastuttavien pikkukylien, meren, jokien ja kanjoneiden kupeessa valloittavat matkailijan. Matkalla vieraillaan  Daon alueen vuoristoisella graniitti-ja liuskekivimaaperällä sijaitsevilla viinitarhoilla, joissa tarhat kohoavat tiheiden eukalyptus-ja pinjametsien välistä.

Matkalla tutustumme viehättävään Porton kaupunkiin, jonka historiallisen kaupunginosan tunnelma pikkuravintoloineen ja viinibaareineen saa jokaisen pauloihinsa. Maistelemme upeita pitkään kypsyneitä portviinejä. Matkalla nautitaan ylellisistä ruokailuista jopa Michelin tähden ravintoloissa.

Tomi Naarvala Wineserverista on viiniasiantuntijana matkalla mukana.

PÄIVÄ 1. KESKIVIIKKO

Finnairin päivälento Helsingistä Lissaboniin (12:50-15:40)

Saapuminen Lissaboniin iltapäivällä ja kuljetus Obidoksen keskiaikaiseen linnakaupunkiin.  Matkalla pysähdymme viinitilavierailulle Quinta do Gradilin upealle tilalle. Quinta do Gradil on arvostettu viinitila, joka sijaitsee Portugalissa Lissabonin alueella. Tämä viinitila ja kartano ovat osa rikasta portugalilaista perinnettä viinintuotannossa.

Quinta do Gradil tunnetaan erityisesti laadukkaista viineistään, joita se tuottaa omilla viinitarhoillaan. Tilalla viljellään useita rypälelajikkeita, kuten valkoisia lajikkeita Arinto, Fernão Pires ja Chardonnay sekä punaisia lajikkeita kuten Touriga Nacional, Merlot ja Cabernet Sauvignon.

Matka jatkuu kohti hotellia. Majoittautuminen Obidoksen kaupunkiin tasokkaaseen keskustahotelliin.

Illallinen Obidoksen kaupungissa.

PÄIVÄ 2. TORSTAI

Aamiainen hotellilla. Uloskirjautuminen hotellilta.

Matkaamme muutaman tunnin kohti pohjoisempaa Portugalia, Dãon-viinialueelle Chão de S. Francisco viinitilalle.

Chão de S. Francisco tunnetaan erityisesti perinteisestä menetelmästään tuottaa portviiniä, joka on alueen tunnetuin viinityyli. Viinitilan tarhat sijaitsevat jyrkissä rinteissä, mikä tarjoaa suotuisan ilmaston rypäleiden kasvulle ja antaa viineille ainutlaatuisia piirteitä.

Viinitilan omistajat panostavat huolelliseen rypäleiden valintaan ja käsityöhön koko valmistusprosessin ajan. Rypäleet kerätään käsin ja puristetaan perinteisillä jalkalastoilla saadakseen parhaan mahdollisen laadun ja aromin. Portviinit kypsytetään tynnyreissä pitkään, jotta ne kehittyvät ja saavuttavat täyteläisen makuprofiilin.

Vierailun jälkeen nautimme 6 ruokalajin tastinglounaan Michelin tähden Mesa de Lemos- ravintolassa. Ravintola on saanut mainetta korkeatasoisesta ruoastaan ja ainutlaatuisesta ruokakokemuksestaan.

Mesa de Lemos perustuu innovatiiviseen keittiöön, jossa hyödynnetään paikallisia raaka-aineita ja perinteisiä valmistusmenetelmiä. Ravintolan filosofia on yhdistää perinteistä portugalilaista ruokaa moderniin gastronomiaan luoden herkullisia ja visuaalisesti houkuttelevia annoksia. Ravintola houkuttelee ruoasta ja viineistä kiinnostuneita vierailijoita, jotka haluavat kokea ainutlaatuisen ruokaelämyksen Portugalin maaseudulla.

Majoitus historiallisessa Pousada de Viseu hotellissa kaupungin keskustassa.

Vapaa ilta tutustua Viseun viehättävään kaupunkiin.

PÄIVÄ 3. PERJANTAI

Aamiainen hotellilla ja uloskirjautuminen.

Matkaamme Douro-joen reunustalla ja ihastelemme hienoja maisemia viiniviljelyksineen.

Ensin vierailemme Quinta do Craston mieleenpainuvalla viinitilalla. Nautimme aperitiivit tilan modernilla panoraamauima-altaalla ja maistelemme tilan viinejä Douro-joen huikeissa maisemissa viiniviljelysten ympäröiminä.

Quinta do Crasto on tunnettu viinitila ja kartano, joka sijaitsee Douro-joen laaksossa Pohjois-Portugalissa. Se on yksi alueen arvostetuimmista ja ikonisimmista viinitiloista, ja se on ollut viininvalmistuksen perheyritys jo useiden sukupolvien ajan. Viinitilan historia ulottuu takaisin 1600-luvulle, ja se on ollut merkittävä viinintuottaja alueella. Quinta do Craston viinitarhat sijaitsevat jyrkissä rinteissä, mikä luo haastavan mutta suotuisan ympäristön rypäleiden kasvulle.

Tilalla viljellään useita perinteisiä Douro-alueen rypälelajikkeita, kuten Touriga Nacional, Tinta Roriz, Touriga Franca ja Tinta Barroca. Näistä rypäleistä valmistetaan monipuolisia ja tyylikkäitä punaviinejä, jotka heijastavat alueen ainutlaatuista maaperää ja ilmastoa.

Vierailun jälkeen jatkamme matkaa Pinhaon kaupunkiin, jossa nautimme upean lounaan viinien kera Douro-joen äärellä tyylikkään Vintage House Hotelllin ravintolassa. Lounaan jälkeen vapaata aikaa kierrellä viinipuodeissa ja kaupoissa.

Kuljetus kohti Porton kaupunkia, jossa majoitumme NH Porto Jardim hotelliin.

Vapaa ilta nauttia Porton hurmaavasta ilmapiiristä vaikkapa jossakin viehättävässä pikkuravintolassa Douro- joen varrella.

PÄIVÄ 4. LAUANTAI

Aamiainen hotellilla. Lähdemme Vilanova di Gaiaan eli Douro joen toiselle puolelle tutustumaan Sandemanin viinitaloon. Sandemanin viinitalo on pitkän perinteen ja korkealaatuisten portviinien symboli. Talo tuottaa erilaisia portviinejä, kuten Ruby, Tawny ja Vintage, jokaisella omilla ainutlaatuisilla ominaisuuksillaan.

Kierroksen ja maisteluiden jälkeen jälkeen teemme n.tunnin mittaisen 6 Sillan risteilyn, jonka aikana näemme Douron aivan eri perspektiivistä.

Risteily alkaa Ribeira-kaupunginosasta, josta laiva lähtee kohti Dourojoen vesistöä. Matkalla voi ihailla upeita maisemia, kuten kaupungin värikkäitä taloja, viinikellareita ja viinitarhoja, jotka sijaitsevat jokirinteillä.

Risteilyn kohokohtia ovat Porton kuuluisat sillat. Näitä siltoja ovat muun muassa D. Luís I -silta, joka on suunniteltu Gustave Eiffelin yrityksen toimesta, sekä Ponte da Arrábida ja Ponte do Freixo. Risteilyllä pääsee läheltä ihailemaan näiden siltojen arkkitehtuuria ja niiden ylittämää maisemaa.

Iltapäivä on vapaata aikaa nauttia kaupungista tai tehdä ostoksia ja käydä lounaalla.

Viimeisen illan illallisen nautimme Porton vanhimman ja arvostetuimman viinintalon ravintolassa Enoteca 1756, jossa usean ruokalajin illallinen.

Enoteca 17•56 tarjoaa viinien ja ruoan yhdistämisen elämyksiä, joissa voi nauttia Real Companhia Velhan laadukkaista viineistä samalla kun nauttii korkealaatuisista ruokalajeista. Ravintola keskittyy erityisesti viiniparien luomiseen, jotta ruoka ja viinit täydentävät toisiaan.

PÄIVÄ 5. SUNNUNTAI

Aamiaisen jälkeen matkaamme kohti Coimbran kaupunkia. Coimbran historiallinen keskusta on kaunis ja tunnelmallinen alue, jossa on kapeita kujia, keskiaikaisia rakennuksia ja mielenkiintoisia kauppoja ja kahviloita. Praça do Comércio on keskusaukio, jolla voi rentoutua ja nauttia kaupungin vilinästä.

Vapaata aikaa tutustua kaupunkiin, jonka jälkeen nautimme lounaan Coimbran kaupungissa.

Kuljetus Lissabonin lentokentälle ja Finnairin suora iltalento Helsinkiin. (17:20 – 23:55)

(Pidätämme oikeuden pieniin ohjelmamuutoksiin.)

Ohjelma sisältää:

  • Finnairin reittilennot Helsinki-Lissabon-Helsinki
  • 1 yön majoitus Obidoksen kaupungissa tasokkaassa keskustahotellissa
  • 1 yön majoitus historiallisessa Pousada de Viseu hotellissa Viseussa
  • 2 yön majoitus Portossa: NH Porto Jardim
  • Hotelli aamiaiset
  • Matkaohjelman mukaiset viinitilavierailut ja retkiohjelma
  • Tilausbussi ohjelman mukaisesti
  • Risteily Douro-joella
  • Ohjelman mukaiset tasokkaat ruokailut sis. ruokajuomat; veden, viinin ja kahvin (lounaalla)
  • Matkanjohtajana viiniasiantuntija Tomi Naarvala

Hinta: 1.865€/hlö (2hh) tai 2.130€/hlö (1hh)

Varaa viinimatka!

Matkan vastuullinen järjestäjä: Unique Wine Tours

Varaa viinimatka!