Etelä-Afrikka

Viinimatka Etelä-Afrikkaan 9-17.2.2024

Etelä-Afrikasta on mahdollisuus jatkaa vielä Mauritiuksen paratiisisaarelle.

Tule mukaan ainutlaatuiselle Etelä-Afrikan viinimatkalle kiertelemään arvostetuimpia viinitiloja henkeäsalpaavien maisemien keskelle. Tutustumme Cape Townin upeaan kaupunkiin ja sen tunnetuimpiin nähtävyyksiin. Vierailemme Constantian, Stellenboschin, Franschhoekin sekä Paarlin maineikkailla viinialueilla. Matkalla tutustumme maan parhaimpiin viinitiloihin, herkuttelemme tasokkaissa ravintoloissa tutustuen etelä-afrikkalaiseen ruokakulttuuriin löytäen uudenlaisia makumaailmoja. Majoitumme matkalla ylellisiin 5 * hotelleihin. Matkanjohtajana viiniasiantuntija Tomi Naarvala Wineserveristä matkalla mukana.

PÄIVÄ 1. PERJANTAI

Lento Turkish Airlines Helsingistä Istanbulin kautta Kapkaupunkiin. 18:40

PÄIVÄ 2. LAUANTAI

Lento saapuu Kapkaupunkiin 12:00.

Tilauskuljetus kohti Groot Constantia viinitilaa, joka on yksi Etelä-Afrikan vanhimmista ja arvostetuimmista viinitiloista. Tilan historia ulottuu yli 300 vuoden taakse. Viinitilan perusti Jan van Riebeeck vuonna 1685, ja se on yksi maan kuudesta virallisesta viinialueesta.

Groot Constantian viinitarhat sijaitsevat kauniilla rinteellä, josta on upeat näkymät Kapkaupungin yli. Tilalla viljellään useita eri rypälelajikkeita, kuten sauvignon blanc, chardonnay, merlot, shiraz ja pinotage. Viinitarhat ovat jaettu kahteen eri alueeseen, joista toisessa viljellään valkoviinirypäleitä ja toisessa punaviinirypäleitä.

Nautimme lounaan tilan Simons ravintolassa.

Viinitilavierailun jälkeen suuntaamme hotelliimme Stellenboschiin ja majoitumme viinitilahotelli Lanzerac:iin.

Vapaa ilta hotellilla rentoutua.

PÄIVÄ 3. SUNNUNTAI

Aamiaisen jälkeen suuntaamme Etelä-Afrikan helmeen – Stellenboschin viinialueelle, jossa on yli 100 viinikellaria. Vierailemme Anura Vineyards viinitarhassa, joka sijaitsee upeiden vuoristo maisemien ympäröimänä Stellenboschin ja Paarlin välissä. Ympäristö takaa ihanteellisen kasvuympäristön viineille. Viinitilalla on yli 150 hehtaaria viinitarhoja, joilla viljellään useita eri rypälelajikkeita, kuten shiraz, merlot, pinotage, sauvignon blanc ja chardonnay.

Seuraavaksi vierailemme Neethligshof tilalla, joka sijaitsee aivan Stellenboscin sydämessä. Nautimme myös kevyttä lounasta tilan ravintolassa.

Viinitilalla on pitkät perinteet, sillä se perustettiin jo vuonna 1692. Neethlingshofin viinitarhat ovat laajoja ja sijaitsevat upeissa maisemissa, ja niillä viljellään useita eri rypälelajikkeita, kuten chardonnay, sauvignon blanc, merlot ja pinotage. Viinitilan viinit ovat voittaneet useita palkintoja kansainvälisissä kilpailuissa, ja ne ovat suosittuja ympäri maailmaa.

Vierailun jälkeen paluukuljetus hotellille, jossa vapaata aikaa levähtää hotellin kylpylässä.

Ennen illallista tutustumme hotellin viinitilaan ja maistelemme tilan viinejä.

Illallinen hotellin upeassa Manor Kitchenissä.

PÄIVÄ 4. MAANANTAI

Aamiaisen jälkeen uloskirjautuminen hotellilta. Tämän jälkeen matkamme jatkuu Franschhoekin viinialueelle. Alue itsessään on Etelä-Afrikan viinin ja ruuan pääkaupunki. Ensin tutustumme Boscendal jossa viiniä on valmistettu jo yli 300 vuoden ajan. Paikka houkuttelee luokseen viinin ystäviä ympäri maailman ja onkin viineillään voittanut useita palkintoja kansainvälisesti.

Vierailun jälkeen jatkamme Haute Cabrieren viinitilalle, joka on henkeäsalpaavien maisemien ympäröimänä. Viinitila on perustettu vuonna 1982 ja se on erikoistunut ranskalaistyyppisten kuohuviinien ja Pinot Noir -rypälelajikkeen tuotantoon.

Haute Cabrièren viinitarhat ovat kauniita ja sijaitsevat upeassa maisemassa Franschhoekin laaksossa, joka on yksi Etelä-Afrikan tärkeimmistä viininviljelyalueista. Viinitarhoilla viljellään pääasiassa Pinot Noir -rypälelajiketta, joka on erittäin arvostettu sen monipuolisuuden ja herkkyyden takia. Lisäksi viinitilalla viljellään myös Chardonnay- ja Sauvignon Blanc -rypäleitä, joista valmistetaan laadukkaita valkoviinejä.

Haute Cabrièren viineille on tunnusomaista raikkaus, hedelmäisyys ja tasapainoinen maku. Kuohuviinit valmistetaan perinteisellä menetelmällä, jossa toinen käyminen tapahtuu pullossa. Tämä menetelmä antaa viineille runsaan ja monimutkaisen maun.

Viininmaistelun jälkeen nautimme lounasta tilan ravintolassa. Ravintola tarjoilee moderneja ruokia, jotka on valmistettu paikallisista raaka-aineista ja jotka sopivat täydellisesti viinitilan laadukkaiden viinien kanssa.

Iltapäivällä matka jatkuu upeaan kylpylä- hotelliimme viinilehtojen ja upeiden vuorimaisemien kehtoon, Le Franschhoek Hotel & Spa. Hotelli on tunnettu upeista näkymistä viinitarhoille ja ympäröiville vuorille, sekä sen rentouttavasta ilmapiiristä ja korkealuokkaisista palveluista.

Vapaa ilta.

PÄIVÄ 5. TIISTAI

Aamiainen hotellilla, jonka lähdemme tutustumaan Paarlin viinin tuotantoon. Ensin tutustumme Nederburgin vinitilaan, jonka perinteet juontavat juurensa vuoteen 1791, jolloin tilan perusti saksalainen Philippus Wolvaart. Tänä päivänä Nederburg tunnetaan maailmanlaajuisesti korkealaatuisista viineistään, joita tuotetaan tilan eri rypälelajikkeista.

Matka jatkuu Laborie Estate viinitilalle, jossa nautimme tilavierailusta, tastingista sekä lounaasta. Tila tunnetaan laadukkaista viineistään, kauniista maisemistaan ja historiallisesta kartanostaan. Laborie Estate perustettiin vuonna 1691, joten tilalla on pitkä ja rikas historia. Viinitilan 300 hehtaaria käsittävällä alueella kasvatetaan useita eri rypälelajikkeita, kuten Shirazia, Pinotagea ja Chardonnayta.

Vierailun jälkeen suuntaamme arkkitehtuuristaan tunnettuun Paarlin kaupunkiin, jossa on vapaata aikaa tutustua kaupunkiin muutaman tunnin ajan.

Iltapäivällä palaamme hotellille. Vapaa ilta.

PÄIVÄ 6. KESKIVIIKKO

Aamiainen hotellilla.

Lähdemme Tomi Naarvalan johdolla kiertelemään viinitiloja suositulla viinijunalla, joka tarjoaa ainutlaatuisen tavan tutustua Franschhoekin viinialueeseen. Viinijuna on vanha höyryveturi, joka kulkee vanhoilla rautateillä viinitilalta toiselle, ja tarjoaa mahdollisuuden nauttia maisemista ja maistella paikallisia viinejä samalla kun matkustavat junalla. Matkat kestävät noin neljä tuntia ja ne kulkevat läpi upeiden vuoristomaisemien, vihreiden peltojen ja viinitarhojen. Nautimme kevyttä lounasta matkanvarrella.

Illallinen hotellin upeassa Sauvage– ravintolassa.

PÄIVÄ 7. TORSTAI

Aamiainen hotellilla ja uloskirjautuminen.

Lähtö Kapkaupunkiin kaupungin tunnetuimmalle nähtävyydelle ja parhaalle näköalapaikalle Pöytävuorelle, joka on yksi maailman seitsemästä luonnon ihmeestä. Pöytävuorelle nousemme köysiradalla ihastelemaan häkellyttävän kauniita maisemia Kapkaupungin ylle.

Pitkä merellinen lounas Etelä-Afrikan vanhimmassa toiminnassa olevassa satamassa Waterfrontissa. Suositun kalaravintolan Harbour Housen taustalla komeilee Pöytävuori. Harbour House tunnetaan erityisesti merenelävistä ja tuoreista kaloistaan, joita valmistetaan erilaisin tavoin.

Teemme lounaan jälkeen kaupunkikierroksen tutustuen sen tunnetuimpiin nähtävyyksiin.

Majoitus Gorgeous George- design hotelliin aivan Kapkaupungin ytimeen.

Hotellin yleiset tilat ovat yhtä vaikuttavia kuin huoneetkin. Hotellin sisäpiha on upeasti sisustettu viheralue, joka tarjoaa rauhallisen paikan rentoutumiseen. Hotellin katolla sijaitseva baari ja uima-allas tarjoavat upeat näkymät kaupungille, ja ne ovat erityisen suosittuja auringonlaskun aikaan.

Vapaa ilta.

PÄIVÄ 8. PERJANTAI

Aamiainen hotellilla. Tilauskuljetus hotellilta kohti yhtä ehdottomasti vierailun arvoista Hyväntoivonniemeä. Alue on huippu kauniiden maisemien lisäksi koti monelle eläinlajille kuten useille lintulajeille, delfiineille, hylkeille sekä paviaaneille.

Cape Pointissa sijaitsee historiallinen majakka, johon pääseemme tutustumaan köysiradalla. Alueen vedet ovat myrskyistä, sillä Eteläisen jäämeren kylmä virta ja Intian valtameren lämmin virta kohtaavat 150 kilometrin päässä Cape Agulhasissa. Kautta historian alueella on uponnut lukuisia aluksia. Legenda lentävästä hollantilaisesta onkin saanut alkunsa näillä vesillä.

Matkamme jatkuu Boulders Beachille, joka sijaitsee myös Pöytävuoren kansallispuistossa. Tämä suosittu nähtävyys on tunnettu alueella asustavista pingviineistä. Pingviineitä on yli 3000 kappaleen yhdyskunta alueella, joten alueella varmasti näemme pingviinejä.

Retken jälkeen matkaamme takaisin hotellille, jossa vapaata aikaa levähtää ja valmistautua illalliselle.

Etelä-Afrikan matkan päätösillallinen paikallisessa ravintolassa.

PÄIVÄ 9. LAUANTAI

Aamiainen hotellilla ja uloskirjautuminen. Vapaa aamupäivä, jonka jälkeen lounas paikallisessa ravintolassa.

Kuljetus lentokentälle ja Turkish Airlinesin iltalento Helsinkiin 18:10.

PÄIVÄ 10. SUNNUNTAI

Saapuminen Helsinkiin klo 11:35.

Matka sisältää:

  • Edestakaiset reittilennot Helsinki – Kapkaupunki – Helsinki
  • 2 yön majoituksen viinitilalla sijaitsevaan Lanzerac hotelliin sis. aamupalan
  • 3 yön majoitus Majoitus Le Franschhoek Hotel and Spa-hotelliin sis. aamupalan
  • 2 yön majoitus Gorgeous George hotelliin Kapkaupungissa sis. aamupalan
  • Ohjelmassa mainitut viinitilavierailut maisteluineen
  • Ohjelmassa mainitut tasokkaat ruokailut sis. viini, vesi & kahvi
  • Tilauskuljetukset ohjelman mukaisesti
  • Matkanjohtajana viiniasiantuntija Tomi Naarvala Wineserveristä matkalla mukana.

(Pidätämme oikeudet pieniin ohjelmamuutoksiin)

Hinta: 4.250€/hlö/2hh tai 5.050€/hlö/1hh

Varaa viinimatka!

Vastuullinen matkanjärjestäjä: Unique Wine Tours