Champagne & Chablis

Champagne & Chablis 15-19.5.2024

Lähde mukaan viinimatkalle Ranskaan upealle Champagnen tuotantoalueelle sekä Chablis’n raikkaiden valkoviinien seuraan.

Arvostetuin samppanja-alue sijoittuu Reimsin ja Epernayn kaupunkien ympäristöön. Matkalla tutustumme niin pientuottajien tuotantoon sekä isompien talojen tarjontaan. Maailman perintökomitea julisti samppanja-alueen viinitarhat, talot ja kellarit UNESCO:n maailmanperintökohteiksi.

Matkan kaksi ensimmäistä yötä majoitumme Reimsin historiallisessa kaupungissa, joka sijaitsee aivan samppanja lehtojen keskuudessa.

Vietämme seuraavat kaksi yötä viehättävässä Auxerren kaupungissa, jonka sanotaan olevan kuin Pariisi ennen modernisointia. Kaupunki sijaitsee Yonne-joen rannalla ja joen yli rakennetulta kävelysillalta on kauniit näkymät kaupunkiin. Tutustumme viereiseen Chablisin viinialueeseen viinitilavierailuilla.

Burgundin pohjoisin ala-alue Chablis tunnetaan erityisesti kuivista raikkaista valkoviineistään.

Matkalla mukana viiniasiantuntija Tomi Naarvala.

Matkaohjelma:

PÄIVÄ 1. KESKIVIIKKO

Finnairin aamulento Helsingistä Pariisiin.

Tilauskuljetus aamulla Pariisin lentokentältä lounaalle.

Lounas viineineen tunnelmallisessa lounasravintola Le Coquetissa, joka sijaitsee Ludesin kylässä noin 10 kilometrin päässä Epernayn kaupungista, Ranskan Champagne-alueella. Ravintola tarjoaa paikallisesti tuotettuja raaka-aineita, ja sen erikoisuutena on perinteisiä ranskalaisia ​​ruokia, kuten escargots (etanat), coq au vin (kananlihapata viinissä) ja confit de canard (ankan koipi). Nautimme lounaan ravintolan terassilla, josta avautuu kauniit näkymät ympäröiville viiniköynnösmaille.

Siirtyminen viinitilavierailulle Veuve Clicquot tilalle. Talon perustaja oli Philippe Clicquot-Muiron, joka aloitti samppanjoiden valmistuksen, ja hänen leskensä, Barbe-Nicole Clicquot Ponsardin, jatkoi samppanjatuotantoa miehensä kuoleman jälkeen. Veuve Clicquot on yksi maailman tunnetuimmista ja arvostetuimmista samppanjataloista, jonka valikoimaan kuuluvat muun muassa kuuluisat samppanjat, kuten Veuve Clicquot Brut, Veuve Clicquot Rosé ja Veuve Clicquot La Grande Dame. Talon tunnusväri on keltainen, joka on peräisin vuodelta 1816, jolloin Madame Clicquot päätti värjätä samppanjan keltaiseksi ja erottaa sen siten kilpailijoistaan.

Iltapäivän vierailun jälkeen siirtyminen Reimsiin hotellille.

Vapaata aikaa Reimsin ihastuttavassa kaupungissa.

PÄIVÄ 2. TORSTAI

Aamiainen hotellilla ja tilauskuljetus kohti Epernayn kaupunkia.

Aamupäivällä vapaata aikaa tutustua kuuluisaan Avenue de Champagneen. Se on noin kilometrin mittainen katu, joka on reunustettu hienoilla samppanjataloilla.

Avenue de Champagne on myös koti useille suurille samppanjataloille, kuten Moët et Chandon, Perrier-Jouët ja Mercier, jotka ovat kaikki avoinna yleisölle kierroksia ja maisteluita varten. Kyseinen katu on myös osa Ranskassa sijaitsevaa UNESCO:n maailmanperintökohdetta nimeltään ”Champagnen viinitarhat, talot ja kellarit”.

Vapaan kiertelyn jälkeen tapaaminen lounaan merkeissä paikallisessa Sacre Bistro ravintolassa Epernayssä. Ravintola tunnetaan erityisesti korkealaatuisesta ruoastaan ja juomavalikoimastaan, joka sisältää laajan valikoiman samppanjaa. Sacré Bistro tarjoaa tyypillisiä ranskalaisia ​​ruokia, kuten juustoja, patoja ja paistettuja kaloja, sekä alueelle ominaisia ​​herkkuja, kuten simpukoita ja hummeria. Ravintola on suosittu niin paikallisten kuin matkailijoidenkin keskuudessa.

Tilavierailu ja tasting Charles Mignon tilalla. Pieni perheomisteinen talo sijaitsee Épernayn kaupungissa, jonka lähistöltä Mignonin perhe on lähtöisin. Charles Mignonilla on omia viinitarhoja ainakin Côte des Blancsin alueella Grand Cru-luokitellussa Chouillyn kylässä, minkä lisäksi rypäleitä ostetaan sopimusviljelijöiltä.

Kuljetus Reimsin kaupunkiin ja vapaa ilta.

PÄIVÄ 3. PERJANTAI

Aamiainen hotellilla ja tilauskuljetus kohti Auxerren kaupunkia.

Matkalla vierailu ja lounas Champagne Massinin upealla tilalla. Champagne Massin on tunnettu samppanjoistaan, jotka ovat täyteläisiä ja monivivahteisia, ja sen samppanjat ovat voittaneet useita palkintoja kansainvälisissä kilpailuissa. Talon filosofiana on yhdistää perinteiset valmistusmenetelmät innovaatioihin ja tuottaa samppanjoita, jotka edustavat Champagnen alueen ainutlaatuista tyyliä ja makua.

Majoitus Auxerreen tasokkaaseen keskustahotelliin.

Vapaa iltapäivä ja ilta Auxerren viehättävässä kaupungissa. Auxerre on kaupunki, joka sijaitsee Pohjois-Ranskassa, Yonne-joen varrella. Se on historiallinen kaupunki, joka tunnetaan keskiaikaisesta arkkitehtuuristaan, kuten Auxerren katedraalista ja Saint-Germainin kirkosta. Auxerren ympäristö on tunnettu viinitiloistaan, joissa viljellään Burgundin alueen kuuluisia viinejä, kuten Chablis-viiniä.

PÄIVÄ 4. LAUANTAI

Aamiaisen jälkeen lähdemme tutustumaan Chablisin viinialueeseen.  Päivän ensimmäinen vierailu tunnetulla William Fevren tilalla, joka lukeutuu Chablisin merkittävimpiin viinin tuottajiin. Viinitilan valikoima sisältää erilaisia Chablis-viinejä, kuten Chablis Grand Cru Bougros, Chablis Grand Cru Les Preuses ja Chablis Premier Cru Montmains. William Fèvren viinit ovat tunnettuja niiden korkeasta laadusta ja elegantista, hedelmäisestä makuprofiilista.

Toinen vierailu perheomisteisella Maison Regnard tilalla tastingin merkeissä. Maison Regnardin viinit ovat tunnettuja niiden rikkaasta ja täyteläisestä makuprofiilista, joka yhdistää hienostuneen hedelmäisyyden ja mineraalisuuden.

Iltapäivällä vapaata aikaa tutustua Chablisin pikkukaupunkiin omin päin ja nauttia lounasta kaupungissa. Paluukuljetus Auxerreen.

Matkan päätösillallinen tunnelmallisessa ravintolassa.

PÄIVÄ 5. SUNNUNTAI

Aamiainen hotellilla. Maalaismarkkinat Auxerressa, josta voi ostaa ihania ranskalaisherkkuja mukaan tuliaisiksi.

Iltapäivällä matka jatkuu Pariisin lentoasemalle.

Finnairin iltalento Helsinkiin.

Matka sisältää:

  • Finnairin suorat reittilennot Helsinki-Pariisi-Helsinki
  • 2 yön majoituksen Reimsin kaupunkiin tasokkaaseen hotelliin sis. aamiaisen
  • 2 yön majoituksen Auxerren kaupunkiin sis. aamiaisen
  • Tasokkaat ruokailut ravintoloissa ohjelman mukaisesti viineineen
  • Vierailut viinitiloilla maisteluiden kera
  • Tilauskuljetukset ohjelman mukaisesti
  • Matkanjohtaja viiniasiantuntija Tomi Naarvalan palvelut
Hinta: 1.750 eur/hlö (2hh) tai 1.995 eur/hlö (1hh)

Pidätämme oikeuden pieniin ohjelmamuutoksiin.

Lisätiedot ja varaukset: info@uniquetravel.fi

Hautvillers viinitarhoja
Notre Dame, Reims
Reims
Chablis Grand Cru
Chablis kylä