Barcelona

Ruoka&Viini-matka Espanjaan Priorat ja Penedes 16-20.9.2020

Ainutlaatuinen viini- ja ruokamatka tutustuttaa sinut Katalonian alueen ekologiseen viinituotantoon ja ruokakulttuuriin. Katalonia on alueena ihanteellinen viininystävälle, sillä lähietäisyydellä sijaitsevat maailmankuulut Penedesin ja Prioratin viinialueet. Matkalla tutustut sekä historialliseen Tarragonaan että moderniin ja eläväiseen Barcelonaan. Arvostettujen viinitilojen mielenkiintoiset ja tavanomaisesta poikkevavat viinitilaesittelyt erikoisasiantuntijoiden kanssa kruunavat matkan. Matkanjohtajana viiniasiantuntija Tomi Naarvala.

Penedés

Kataloniassa sijaitsevaa Penedésin aluetta pidetään Espanjan nykyaikaisen viininviljelyn kehtona. Alueella on viinintuottajia, jotka ovat pitkäjänteisesti keskittyneet viininviljelyn sekä -valmistuksen tekniseen kehittämiseen. Viime vuosina on syntynyt pienehköjä viinitiloja, jotka ovat saaneet aikaan persoonallisia ja korkealaatuisia viinejä. Monet tilat pyrkivät käyttämään mahdollisimman ekologisia tuotantomenetelmiä.

Priorat

Priorat viinialuetta kutsutaan Espanjan viininviljelyn kulttialueeksi. Se on vuoristoinen, hieman karu alue noin 30 km Välimeren rannikolta. Prioratin salaisuus löytyy maaperästä eli “llicorellasta”. Llicorella on hajoavanhaurasta liuskekiveä, jonka väleihin viiniköynnöksen juuret tunkeutuvat hyvin syvälle etsiessään vettä ja ravinteita. Llicorella maaperän mineraaliset aromit ovatkin hyvin esillä Prioratin viineissä. Maaperä yhdistettynä vuoristokasvatukseen 200-800 metrin korkeudella, tuovat Prioratin viineihin omaperäisen, hyvin syvän, kompleksin ja juurevan tyylinsä.

Matkaohjelma:

Päivä 1. Keskiviikko

Finnairin aamulento Barcelonaan (07:05-10:05).  Aamupäivällä tutustutaan Montsant vuorten intensiivisiin ja voimakkaisiin viineihin. Vierailu pienellä perheomisteisella  Ronadellesin viinitilalla.  Perinteikäs lounas nautitaan tilan omassa ravintolassa, Restaurante Serrassa. Lounaan jälkeen matka jatkuu Tarragonan kaupunkiin.  Majoittautuminen Hotel SB Ciutát de Tarragonaan. Vapaa ilta nauttiaTarragonan eläväisestä kaupungista.

www.hotelciutatdetarragona.com/‎

Tarragona oli aikanaan Rooman vallan keskus ja on nykyään vanhin Rooman aikainen kaupunki Italian ulkopuolella. Kaupungista löytyy edelleen useita roomalaisten rakennusten jäännöksiä, kuuluisimpina amfiteatteri ja sirkus. Tarragona on Unescon maailmanperintökohde. Historiannälkäisten ohella kaupunki on loistava kohde kulinaristille.

Päivä 2. Torstai

Aamiaisen jälkeen tilauskuljetus Poboledan kylään. Vierailu Mas Doixilla (http://www.masdoix.com/). Mas Doix on Prioratin huippuviinitaloja. Talon lippulaiva Doixille on muun muassa Parker on antanut useina vuosikertoina hämmästyttävät 98 pistettä. Mas Doixin salaisuus piilee syvällä Prioratin llicorella-maaperässä. Vierailun aikana tutustutaan tilaan ja maistellaan sen  viinejä. Lounas samassa pikkukylässä, Tarragonan parhaimmassa ravintolassa El Brotsissa. Lounaan jälkeen vierailemme Scala Dein viinitilalla. 1200-luvun vaihteessa perustettu luostari on vähitellen luonut koko Prioratin alueen. Vierailun jälkeen paluu hotellille Tarragonaan. Illalla nautimme merellisen illallisen vanhassa kalasatamassa.

Päivä 3. Perjantai

Aamiaisen ja huoneiden luovutuksen jälkeen kuljetus Penedesin viinialueelle. Tutustuminen Pares Baltan luomuviinitilaan ja sen filosofiaan, jonka jälkeen tilan viinien maistelua. Lounas El Cigro D´Or ravintolassa. Lounaan jälkeen matka jatkuu Gramonan arvostetulle cavatilalle. Vierailun päätteeksi matkataan Barcelonaan ja majoitutaan H10 Casanova hotellin. Ilta vapaa.

www.kkhotels.com

Päivä 4. Lauantai

Aamiaisen jälkeen kuljetus Alellan viinialueelle, jossa tutustumme Alta Alella viinitilaan ja viineihin. Vierailun jälkeen kuljetus takaisin Barcelonaan hotellille. Barcelonassa on vapaa-aikaa käydä lounaalla ja tutustua kaupunkiin.

Matkan päätösillallinen kahden Michelin tähden saanneessa Angle ravintolassa, jossa nautitaan tasting menu.

http://www.anglebarcelona.com/en/

Päivä 5. Sunnuntai

Aamiaisen jälkeen tilauskuljetus Barcelonan lentoasemalle ja  Finnairin suora lento Suomeen. (11:05-15:55)

Matkan hinta

1.735 euroa/hlö (2hh)

1.975 euroa/hlö (1hh)

Mahdollisuus viettää päivä Barcelonassa ja palata Suomeen seuraavana päivänä. Lisäyön hinta 95 euroa/hlö (2hh)

Hintaan sisältyy:

  • Lennot Helsinki-Barcelona-Helsinki
  • Lentokenttäkuljetukset (meno-paluu)
  • Majoittautuminen Hotel SB Ciutát de Tarragona, 2 yötä
  • Majoittautuminen Hotel H10 Casanova, 2 yötä
  • Kaikki ohjelmassa mainitut tilauskuljetukset
  • Ohjelmassa mainitut viinitilavierailut + viininmaistelut
  • Ohjelmassa mainitut tasokkaat ruokailut viineineen
  • Viiniasiantuntijaopas Tomi Naarvala Wineserveriltä mukana matkalla. Tomi on erikoistunut espanjalaisiin viineihin ja kouluttaa Suomessa Spanish Wine Scholar viinikurssia.
  • Unique Wine Tours pidättää oikeuden pieniin ohjelmamuutoksiin.

Ilmoittautumiset: ilona@uniquewinetours.fi

Share Button
Twitter